Wednesday, August 3, 2011

Tentang 30 July 2011

 

 

Alhamdulillah. Terima kasih banyak-banyak sama Tuhan Yang Maha Kuasa, sebab dengan kuasanya, majlis kami berjaya pada 30hb July 2011. Majlis tidak lah perfect (tiada benda yang sempurna) tapi cukup buat kami, malah saya rasa lebih lagi.

Di bawah adalah beberapa fakta tentang majlis ini.

  1. Ya, seperti ada orang yang bertanyakan dan menyatakan melalui fb chat dan lain-lain, majlis saya tiada pelamin. Kalau mau pelamin tunggu time kahwin la ya. Majlis sederhana cuma. e day 1
  2. Bilangan dulang dari pihak lelaki sama dengan pihak perempuan, dan semuanya manisan cuma. Mulanya memang pihak lelaki patut bawa 3 sahaja, tapi Ibu Jay insist untuk bawa 5, sama dengan bilangan dulang aku. Which is not a problem to my family, sebab tiada pun dalam agama cakap dulang perempuan kena lebih dari lelaki. In fact, lebih lagi pihak Jay bawa, ada extra 1 iaitu kek chocolate indulgence secret recipe ada nama “Jay2 & Cinoi” yang kami potong bersama macam orang harijadi. Teeeheee.
  3. Pihak lelaki sampai 1 jam lewat dari masa yang sepatutnya pukul10, tapi majlis masih lagi berjalan dengan baik. Saya punya uncle dan daddy yang bijak mengawal majlis dan melayan tetamu sementara menunggu dorang sampai. Dan selepas dorang sampai, majlis masih lagi meriah dan kelakar juga pun. Ada satu scene (aku tak nampak pon, aku di bilik), ditanyakan kepada Jay, siapa nama bunga yang mau dipetik, Jay jawab “Sri Noor Astika Mala” dan tiba-tiba kakak kedua saya bangun lantas berkata “Saya la tu!” Masa tu la aku dengar dari bilik ketawa ramai-ramai terbahak-bahak, bikin cemas saja!
  4. Lauk pauk adalah tidak dimasak di Teratak Bonda, cuma acar timun sahaja. Ayam dimasak oleh mertua Kak Nani di rumahnya, daging dimasak oleh aunty saya dirumahnya, manakala nasi beriyani di order cuma.Foods During E day
  5. Kuih-muih untuk hidangan pemanis mulut marble cake, butter cake, apam polkadot, cheese tart, semuanya dibuat bertungkus lumus oleh kakak Sulung saya, Kak Nani. Yang pada mulanya tidak disetujui oleh Mummy and Daddy sebab dorang mau order saja kuih supaya tiada siapa penat. Oh kek di atas dulang hantaran dari saya kepada Encik Jay yang berwarna biru putih yang sangat cantik juga dibuat oleh Kak Nani, itu ialah carrot cake disaluti cream cheese dan yang disekelilingnya berbentuk LOVE biru ialah coklat.Foods During E-day 2 
  6. Saya menggoogle cara duduk, sebelum benar-benar duduk, terlebih dahulu few days before the engagement +_+ Tanpa google apalah kitahahaha.Cara Duduk
  7. Kami ada perjanjian pertunangan ;) yang ditandatangani oleh wakil kedua belah pihak, so Encik Tunang awak tableh lawiii yeee ahaksss. Noo lahh, perjanjian ini supaya ada black&white saja. Supaya semuanya jelas dan boleh jadi rujukan di kemudian hari.Perjanjian Pertunangan

Ok lah. Itu saja saya larat share buat masa ini. Terima kasih semua yang wish congrats, doa yang baik-baik, terima kasih ya. Terima kasih yang sudi baca juga. Ehhe.

 

Love,

Cinoi xo

p/s: Jangan lupa, http://www.cinoi.com/ ada update hari ni ;)

11 comments:

Jay Minerva said...

heart u... nice post... haru..

ab_rhea said...

heart u jgk hehehe..im happy for u noi...moga berkekalan ke akhir nyawa k...*hugs*

Pertt Alpah said...

wa congrats :) hehe aku plak yg berbunga2 hati tgk pic mu ni he

senn said...

kak noi... congrats....
comelnya kakak masa tunang...
act, dari dulu sy mcm lain2 kak noi ngan c jay tu..hahaha..tekaan sy tepat (tp diam2 takut xbetul..hehe)...kakak mesti kasi aku hadiah la coz tekaan ku tepat..weehee...

kak, minta no pon ba..manatau ada mau tny2 apa2 ka..d mana tpt mkn sedap ka d kk..tny tpt ka..hehe...

neway congrats for both of u...sgt comel..semoga kekal ke akhir hayat n selepas hayat..amin =)

mr_mrs mikko said...

cinnoooi, moga kamu dua bahagia smpi ke jinjang pelamin.. bila kawinnya noi??
eeeei, baju lawa! kirim salam bajuuuu!!!

Cinoi Lavigne said...

Jay,
THanks. Heart u too. Xda la nice. biasa je pon

Kak Ab,
Thankss so much *huggie hugs*

Pertt Alpah,
Kau berbunga aku kebun bunga sudah ni hahaha

Senn,
Ok2 thankssss

Mr MRs Mikko,
Nanti confirm date aku bgtau. Ehhe thanksss

Wan Sajidah Ahmad Saburi said...

suka2...hihihi..tahniah yer..nanti kawin jgn lupa jemput..mana tau ada kelapangan ;)

Mr Amatt said...

nice detailed post. cara duduk pun mok google ka? hahaha

aTy _faRed~ said...

cantik...tahniah...:) waahh..bertunang betul2 sehari sebelum ramdan ek..:)

nunui Joe said...

Dulu abang kakak saya kawen pun ada black and white juga. Mula mula saya pelik kenapa mesti ada surat surat segala kan. lama-lama paham juga hehehhee. Tahniah cinoI! :)

Anonymous said...

salam..nak contoh black & white perjanjian bole tak?