Sunday, April 15, 2012

Majlis Hantaran (Mekap dan Baju)

 

Asslamualaikum. Baru ada masa update ho. Alhamdulillah 7April2012 (sudah cakap di situ) selamat sudah majlis hantaran berlangsung. Untuk pengetahuan, baju, rambut dan mekap ialah hasil kerja tangan orang yang sama. Macam masa bertunang dulu, cuma masa bertunang aku takjahit baju dengan dia, aku jahit baju di KK. Tapi untuk majlis hantaran kali ini aku prepare awal sedikit, manage to balik Sandakan few months before untuk hantar kain dengan dia.

 

Baju.

Both baju aku dan Jay adalah basically my idea. Detailing pada bahu for both us. bahu aku mau gaga style, bahu tunang aku mahu ada pangkat style. Kain chiffon kosong, dual tone aku beli di jakel, bersama dengan kain baju melayu Jay sekali. Few months before aku balik Sandakan dan bincang dengan si Janjan, tentang baju kurung moden aku, bahu gaga style, dan letak manik di leher sahaja. Alhamdullillah, 1 hari sebelum majlis hantar baru aku berkesempatan tengok dan rasa baju tu, dan aku puas hati. Except for the size, aku patut kecilkan sikit, sebab tiba-tiba membesar tu baju, maybe sebab perut aku berkurang sudah dari masa diukur 2 bulan lepas, cuma masa tidak menyebelahi, aku pakai sajalah baju tu. Lepas ni pakai untuk raya kali, aku perlu kecilkan sikit bahagian perut dan pinggang.

 

Mekap

Mekap pun Janjan juga yang lukis muka aku. Aku puas hati dengan hasil kerja tangannya. Tidak membosankan dan mekap aku tampak lain, berbeza dengan mekap masa bertunang dulu, love it!

Mekap Majlis Hantaran 1

 

 

RambutRambut Majlis Hantaran

Terlebih dahulu kami bincabg, oleh kerana aku tida pakai selendang/veil, aku mau rambut yang sesuatu. So he came up with the hair, the result was awesome.

Rambut Majlis Hantaran 2

 

 

Dan inilah dia hasil kerja Janjan, my fav!

 

DSC_6172DSC_6288

 

 

kalau ingin menggunakan khidmatnya, butiknya  J &J Bridal House terletak di Bandar Sandakan, berdepan dengan Leton, tingkat 1.2012-04-07 09.17.18

 

 

Itu sahaja. Tunggu next entry tentang dulang hantaran.

 

Love,

Cinoi xo

2 comments:

Wan Sajidah Ahmad Saburi said...

jay dah mcm dato' sudah.. :P

beaty said...

cantik mekap ko noi..wah wah..tu hairdo pun not bad