Sunday, April 15, 2012

Majlis Hantaran (Dulang Hantaran)

*jangan lupa visit my other blog http://www.cinoi.com/ Winking smile

Plan awal mahu decorate dulang hantaran sendiri dismissed. While browsing tru FB, found this one FB named HiasDulang RajaSehari located in Sandakan. Found that her artwork is nice, and the price is kinda affordable too (eh?), so I contacted her and discussed about everything regarding the hantaran, dari jenis dulang sampai ke warna, dan I stated “jangan terlalu sarat” sampailah ke harga. Hantaran from jay for me juga aku minta kakak ni baut sekali, sebab family Jay kan dari Lahad Datu, ke Sandakan sejauh perjalan lebih kurang 2jam setengah adalah tidak mungkin membawa dulang yang siap berhias dengan selamat. So both our dulang kakak ni yang buat.

Tentang pilihan barang, kebanyakan barang ialah yang ada dalam wishlist saya dan Jay, yang kami kepingin dan yang kami perlu. Especially jam untuk Jay tu, since dia tiada pakai jam before, aku memang excited untuk dia pakai jam tu seperti sekarang.

back to the hiasan part. Oleh kerana aku di KK, tiada la masa balik ke Sandakan begitu kerap, aku ambil gambar setiap barang, dengan menggunakan kertas A4 sebagai rujukan size, aku upload semuanya ke FB, dalam album private yang aku dan dia sahaja boleh lihat, so she can come up with something first sampailah hari aku boleh menghantar dulang which is sehari sebelum aku perlu ambil semula. (Majlis hari Sabtu, only the Khamis I managed to sent the things).

Tapi dalam masa lebih kurang 24jam tu she managed to do a superb work. Thanks. Alhamdulillah.

 

For her:

  1. Set Mekap
  2. iPad
  3. Telekung + Sejadah
  4. Handbag
  5. Jam + Sunglass
  6. Kain Nikah
  7. Wang hantaran

 

hantaran for her

 

For him:

  1. Jam + Sunglass
  2. Jeans
  3. Baju + Seluar Kerja
  4. Songkok + Sejadah
  5. Perfume (with a free iPad case from the same brand of the perfume)
  6. Belt + Wallet
  7. Kasut
  8. Kain Nikah + Buku
  9. Gitar

 

hantaran for him

 

hantaran

 

Sesiapa yang di area Sandakan tu dan ingin deco dulang hantaran, boleh lah sekiranya berminat contact kakak ini di facebooknya HiasDulang RajaSehari

 

Until then.

 

Love,

Cinoi xo

 

For more picture, click here okay kawan-kawan

6 comments:

Chii said...

apa yg dlm frame tu?

Cinoi Lavigne said...

PErjanjian pertunangan haritu, utk rujukan nilai wang hantaran, ada tulis situ kan

Wan Sajidah Ahmad Saburi said...

huyyoooo gitar tuh!mcm hadiah nana af ke suami dia masa kawin dulu...walla!

cik chinta said...

cumel gile ikat2 reben. ajar pliss tutorial nye. hahaha

Cinoi Lavigne said...

Wan,
a'ah dulu nana pn bg gitar. heho. ni wishlist org tu.

cik chinta itu kan sudah saya cakap tadi bukan saya yang buat. so tiada tutorial ok. heho.

~~zana@pb~~ said...

seronok kan dpt brg baru, tak sabar nak pakai...
Tq ye sunggah blog akk, mmg tak round kk sgt sb suka jln jauh2 dan paling suka bndr Sandakan, tenang. Mungkin nk pergi lg tahun ni...