Sunday, March 18, 2012

Hantaran Hunting

Weekend yang baru berakhir sebentar tadi adalah weekend kami telah membuat pencarian barang hantaran secara full blast. Sebab last week kami ialah di Labuan, next week pula Mom will come to town, so mesti tiada masa, then another 2 weeks to go 7hb April 2012 (Majlis Hantaran) after that. Jadi minggu ni saja masa yang ada, lagipun my Sis Lyne is in town (from Labuan), she and husband adalah penasihat saya. So the hunt was on. Secara full blast.

Most of the item kami beli di 1Borneo. Dan cuma a few yang kami sudah lama survey dan lirik-lirik mata. Jadi item itu terus try dan beli sahaja. Yang lain tu banyak try sana sini kedai. Penat woo.

 

Banyak item FOR HIM adalah di Parkson; baju kerja, kasut, perfume, belt and wallet, item FOR HER ada 2 dia Parkson; perfume and make up set. Setiap pembelian sekian sekian amount akan dapat sekian voucher, jadi kami terpaksa bayar satu-satu item, atau sekali dua, untuk redeem voucher lepas tu, then guna voucher tu untuk next item pula. Haish, kalau boleh potong terus kan senanggg. Tapi Alhamdulillah we save a lot actually.

 

Hantaran Hunting 03Hantaran Hunting 02

 

Then other item kami beli di kedai-kedai lain di 1b. Just enjoy the pictures okay.

 

 

Hantaran Hunting 06Hantaran Hunting 04

 

 

Then on that very Saturday, last sekali kami pergi Jakel just 1 hour before closing. To hunt down my kain nikah, that will also be one of the hantaran item. Penat gila wa cakap lu. 1st time gua rasa hampir surrender shopping. Madness!Hantaran Hunting 05

 

Sebenarnya ada kisah tragik (tragik ke?) tak tragik sangat lah tapi boleh tahannn lahhh, yang berlaku di jakel ni, lain entry aku cerita.

 

Then today (Sunday), cuma beli 1 item sahaja. Hantaran Hunting 01

 

I am glad that almost all item was done! There’s only few item left, sejadah and telekung, and songkok FOR HIM. Dan item yang main order tapi belum sampai. Glad ada progress sudahahahaha.

 

Hantaran Hunting 07

Nah itulah hasilnya yang aku hadap saja dari petang tadi. baring pun hadap ni. Terseksa jiwa sebab belum boleh pakai barang baru. Bahahaha. Alhamdulillah almost all item adalah under budget. Yes we’ve set a budget, and all the items are within budget. Thanks sayangku Farid Jay Madi for everything dan  saya berpeluang shop like a queen!!! Bahahaha.

 

Ok. lah.bye. Doakan yang baik-baik dan semuanya berjalan lancar, InsyaAllah.

 

Love,

Cinoi xo

9 comments:

N.Aima K said...

aku nda boleh shopping dalam keadaan penat..aku pandai nda beli apaapa..apa pun TAHNIAH anda berjaya menyelesaikan misi anda!

Dayz J said...

Oh, paling last tu lucu lah, cinoi. sudah di kasi shopping baru sayang, lepastu full name lagi. haha

Chii said...

wahh..mcm banyak ja bajet kamu ni.

Cinoi Lavigne said...

Aima,
Malam suda baru aku penat. Jd boleh lg la. Lagipun sbb smangat kan.

Dayz J,
Mesti pndai politik hahha

Chii,
Boleh tahan la, byk x byk sgt lah. Haha. Aku cuba sesimple mungkin tp c jay kan anak 1st jd xboleh simple sgt

Wan Sajidah Ahmad Saburi said...

bestnya! hahahha rasa nak lg sekali!

beaty said...

noi boleh tahan o..ermm tu barang ko kan.ada klass!

Dania Eryati said...

wah..bestnya shopping

Jay Minerva said...

noi?? politik apa tu ar? politik kedai kupi ka?

Nani said...

syoknya shoping utk hantaran.. bagus shoping 1B pigi satu tmpt ja, nda pyh penat2 masuk keluar parking.