Wednesday, September 12, 2012

01: Pelamin

 

Aku sebenarnya mahu update satu-satu bermula dengan kad kahwin. Tapi ntah mana gambar bahan untuk blogging kad kahwin tu.

Jadi aku skip, ke pelamin. Haha. Sebab benda paling aku suka sepanjang wedding-wedding ni antaranya duduk lama-lama di pelamin, macam tak kepuasan.

Mulanya aku tak mahu ambil dengan orang yang aku ambil ni, aku mahu ambil dengan MUA cum tailor I. Tapi kakak-kakak bilang harga yang ini lebih murah dari yang I mahu dan memang sudah biasa katering dan pelamin ambil dengan dia. Sebab sudah biasa and cheaper so ambil lah dengan kakak ni. Aku cuma set di kepala otak, lepas kahwin banyak lagi perlu dibeli, jadi okay, asalkan pelamin, dapat save sikit, Alhamdulillah.

IMG-20120822-01318

Ini pelamin di rumah, I bet ramai yang sudah tengok di facebook kan. Dibuat awal sangat lah aku rasa 3 4 hari sebelum hari nikah lagi, bikin excited hari-hari nampak tapi limpas-limpas buat tak tahu je.

DSC_0187

Aku minta sesimple mungkin sebenarnya. Tapi orang tu cakap yang aku lukis-lukis tu simple betul, jadi dia improvise ideaku ikut suka nya lah. Syukur lah terhasil ini. Aku super ok with it.

 

Di bawah ni pelamin reception di dewan, malamnya hari yang sama dengan nikah. Orang yang sama juga buat, pihak yang di atas, aku minta pink biru pelamin dan hiasan dewan dan meja dia buat sekali semua pink biru. Ok, Alhamdulillah. Pelamin from Nur Diana Lan catering and bridal. Ada di facebook ku orangnya.

_MG_6839

 

Walaupun sebenarnya untuk di dewan tu, aku pada mulanya sudah order belon helium ka tuh, yang belon tu di udara seja tidak jatuh di lantai, untuk diletakkan berdiri di setiap meja tetamu supaya nampak cantik lah dalam gambar, I even bayar full 2 months before, even dia minta deposit seja.

_MG_0199

Tapi, beberapa ketika sebelum pengantin lelaki sampai Teratak Bonda untuk nikah pagi tu, pihak belon telefon, mau refund money, sebab pekerjanya cuti bersamanya tong gas tersebut juga entah apalah alasan yang tidak dapat dielakkan. Aku takbagi pun account number masa tu, kecewa aku sekejap sajalah. Few days after tu, masa aku sampai Lahad Datu baru aku bagi account number untuk dorang refund duit.

Sukurrlah aku ni bersyukurr seja masa tu, yang penting nikahnya.  Ikutkan hati bridezilla, nahhh memang banyakk lah ketidakpuasan hatiku. HA HA HA. Lepas habis majlis, aku fikir nah asalkan semua orang gembira, dapat makan, selamat dan mendoakan yang baik-baik cukup sudah. Jadinya aku rindu wedding tersebut sekarang. The sweetest moment in my life tu. Hu hu. Miss you!

OK la bye.

 

Love,

Cinoi xo

No comments: